INTEGRITA – JSI PODVODNÍK NEBO NE?

Jsem koučkou už několik let, asi tak sedm. Upřímně, přesně to prostě nevím. Snažila jsem se lidem pomáhat rozhovorem už předtím, než jsem spoluzaložila Porozumění mysli. A taky jsem si dlouho netroufla o sobě říct, že jsem koučka. A pak jsem nedělala tuhle práci na 100 %. A teď k tomu vedu organizaci a v ní docela dost lidí. Co to ze mě dělá? 

Je jednoduché spadnout do role někoho, kdo jakoby nemluví pravdu. Alespoň v hlavě. Říká se tomu impostor syndrom – syndrom podvodníka. Lidé se bojí, že nejsou dostatečně kvalifikovaní k tomu, aby dělali svou práci nebo cokoliv, co dělají. Že ostatní prohlédnou skrze jejich slupku a uvidí, že uvnitř vlastně nemají ponětí, co dělají. 

U lidí, kteří se řídí intuicí, aniž by věděli, že je vede intuice, tento pocit bývá častý. Naopak, pokud víme, že intuice za nás zvládne všechno, pak nás tento pocit opouští.

Je tu však jedna vlastnost, kterou když máme, pomůže nám překonat cokoliv z našich pochyb. Za předpokladu, že přestaneme lhát sami sobě a o sobě. Je to integrita. Jakási vnitřní celistvost, soudržnost. Soubor různých vlastností, které nás činí pro svět spolehlivými. A pro mě to souvisí i s pravdivostí a autenticitou. 

Například ke mně patří moje minulost. Ne, že bych na ní závisela nebo se nějak týrala tím, že díky tomu už mě v životě nečeká ani jedna dobrá chvilka. Ale to, že jsem někdy něco udělala, někdy nedodělala, někdy oddělala a někdy podělala, patří k mé minulosti. Pokud budu chtít světu vykládat svůj životní příběh pokaždé jinak, nebude to pravda. 

Na druhé straně, co s tím, když v situacích, které se staly, vidím pokaždé něco jiného? To je prostě tak. Je dobré to přiznat. Je to opak toho, když o tom lžu, když si to přikrášluju nebo fabuluju. 

Díky tomu, že si pokaždé, když o něčem mluvím, naliju čistého vína, zůstávám pro sebe pravdivá. A tuhle pravdivost jednoduše rozpoznávají všichni, nejlépe děti a teenageři. I my máme anténky, díky kterým nějak mimosmyslově vnímáme, že nám někdo lže. 

Osobní pravdivost je pro mě v posledních letech opravdu důležitá. A důležité zároveň je, že jsem se jí přestala bát. Zjistila jsem, že jsem dostatečná taková, jaká jsem. 

Takže i když můj život není podle někoho dokonalý, mohu vidět za příběh a chápat, jak fungujeme my jako lidé. Já sama vidím, že můj život je v posledních 7 letech to nejšťastnější období, které jsem kdy měla. A cítím, jak se kvalita mých dní neustále zvyšuje. Moje integrita spočívá v tom, že neustále mluvím pravdu v daný moment. Moje názory se mění, moje nálada se mění, moje energie kolísá. Ale k situacím přistupuji neustále nově. A pokud ne, jsem si toho vědomá. V tu chvíli i oznamuji, že jsem “mimo” a prosím okolí, ať mě neberou vážně. 

Co je zajímavé, že já sebe sama beru vážně taky jen na chvilinku. A pak jsem zase v pohodě. 

Dnešní zamyšlení se nad tím, co je pro mě moje integrita a pravdivost, vychází ze dvou míst: prvním je mentoringové sezení s mou skupinou koučů, kteří si prošli nebo znovu projdou Akademií PRO profesionály a lídry. Vídáme se i mimo “školní rok” každých 14 dní. (Mimochodem, můžeš se taky ucházet o místo akademika.) 

Druhým místem je naprosto skvělý kurz Michaela Neilla, který slaví po celém světě úspěchy a my jsme první zemí, která ho přeložila do rodného jazyka, aby byl více dostupný i lidem, co nevládnou plynně anglicky. 

Zcela nový způsob uvažování o … je asi 40 sérií videí, velmi koukatelných, srozumitelných a krátkých videí na jedno téma. Mě zaujala právě Integrita. Michael Neill tu v krátkosti 4 videí vysvětluje jeho zkušenosti s tématem a nový pohled na něj.

Každý si může vybrat to, co právě bolí jeho, a nahlédnout na věci novým způsobem. A jestli Michael něco umí, tak podívat se na věci z nového místa. Díky němu jsem se byla schopná dneska rozepsat a uvažovat o integritě jinak, než jak jsem zvyklá o ní mluvit. Došlo mi, jaké věci jsou pro mě v životě důležité a jak je moje autenticita ten největší marketingový nástroj. 

Zajímalo by mě, na co přijdu s dalším tématem a také, jaké si zvolím. Díky Janě Wypáskové máme přeložena témata: nejistota, vyhoření, organizování času, realita, produktivita, prodávání, naslouchání, rozhodování, výkonnost, sebevědomí. Ale také: truchlení a ztráta, sklíčenost, návyky a chování, ukončení rasismu, syndrom podvodníka, odsuzování, odpuštění, úzkost, vztahy, deprese, integrita, rodičovství, obtížní lidé a podobně.

Takže je tu jednoduchý a rychlý způsob, jak se posunout ve svém čase – nezávisle na práci s jinými lidmi – o obrovský kus dopředu. Je to Zcela nový způsob uvažování… Před prvním shlédnutým videem je důležité pustit si první sérii, která je zdarma: Zcela nový způsob uvažování o myšlence.

Díky vhledu člověk rezonuje s frekvencí vyšší úrovně vědomí a automaticky se cítí lépe díky nadhledu. Zní to jako ultimátní pomoc při čemkoliv? Zní. A ona je. 

Navíc, naši členové mají 15% slevu. Takže vzhůru do nových výšin vědomí. Potkáme se tam. 

S láskou,
Kat

Kat Černá
spoluzakladatelka Porozumění mysli z.s. Transformativní koučka
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů