VŠECHNO JE JINAK, NARUBY

Jako bych dostala ránu do hlavy – až tak velké vhledy to byly – přesně takhle jsem se cítila dokonce několikrát na konci 7- měsíčního výcviku v programu Akademie PRO profesionály a lídry, zakončeného certifikátem Transfromativní koučky. Na každém ze tří offline setkání máme vždy osobně nějakého zahraničního hosta – kouče (mentora) komunity 3P (tří principů). 

Největší dopad pro můj život však měla jednoznačně Natasha Swerdloff na konci dubna 2023 – a myslím, že jsem nebyla jediná…

Díky ní jsem pochopila:

  • že to, co vidíme (tj. forma), už je jen dopad toho, co nevidíme (tj. neforma),
  • co všechno je v našem životě forma a co neforma,
  • jak neforma ovlivňuje formu a jak se všechno doplňuje a prolíná,
  • že naše skutečné já, je na zcela jiné frekvenci, než naše ego (myšleno osobní mysl),
  • že častokrát ukazujeme jedním stejným směrem všichni, ale chytneme se právě na formě, která je pro každého z nás jiná,
  • že důsledek (výsledek), není to, za čím se máme honit a na co se záměrně zaměřovat, protože příčina je jinde,
  • že všechno je jinak, naruby – když se snažíme o B, je třeba začít u A,
  • že to, co hledáme venku, začíná v nás,
  • že jedna myšlenka, která nás dělí od našeho snu (o které mluvil Syd Banks, zakladatel 3P), není ta, která mi chybí, ale ta, která přebývá.

A tohle všechno mělo ohromný dopad na můj život.

Ještě o nějaký ten měsíc později za námi přijela znovu do Prahy (a uvědomuji si, že jsem zaplatila mnohem více, než bude 3-denní vstupenka na Summit v Kongresovém centru (který mi přichází na mysl) a vůbec jsem se nad tím nepozastavila, protože jsem ji musela znovu vidět, už jsem věděla, že díky ní uvidím zase něco nového s velkým dopadem). 

A taky, že jo 🙂

Při svém povídání o “formě a neformě” si jako příklad pro vysvětlení vybrala elektřinu a světlo. 

Možná ti to bude připadat jasné a úplně banální, ale zkus se podívat mezi řádky. Jaký dopad může mít na tvůj život tento chybějící článek, který ti třeba jen nedochází a neuvědomuješ si, že tento neviditelný chybějící článek ovlivňuje tvůj život ve všech oblastech?

Vraťme se tedy zpět k našemu jednoduchému příkladu…

Když chceš rozsvítit, sáhneš po vypínači a rozsvítí se (žádná věda, pro nás spíš samozřejmost). Děti to napodobí, ale nezkopírují…Protože, vypínač nezpůsobí to, že se rozsvítí. 

Na pozadí je kabel, který vede ke světlu –  je důležitý. Když se vypínače dotkneme a bude od něj vést zapojený kabel ke světlu, rozsvítíme. I když děti budou mít kabel, opět nerozsvítí. Napodobí, nezkopírují. Ani kabel totiž nezpůsobí, že se rozsvítí. A ani světlo (žárovka, lustr atd.).

Chybějícím článkem v této rovnici je elektřina (Elektrikáři a fyzici, nechme to v této laické rovině 🙂 ). 

Elektřina je ta, která nám přináší světlo. Ne kabel, ne vypínač, ne světlo / lustr. Když to nevíme, můžeme se snažit  jak chceme – a nic. 

(Teď mě tak napadá, když budeš mít v autě za volantem na klíně dítě, klidně ti bude cpát rohlík do zapalování, protože si myslí, že je přece jedno, jestli klíčky nebo rohlík, ne? Jen my dospělí víme, že to není jedno – a ani klíček nemůže za to, že auto nastartuje, že? Můžeme i tady hledat chybějící článek 🙂 ).

Je to stejné ve všech životních oblastech. Dotkni se svého opravdového, poklidného já a naslouchej – sobě, ostatním. Dovol si všimnout, co v jednotlivých oblastech nahrazuje elektřinu, co je tím chybějícím článkem. Nehoň se za plánem, nehoň se za výsledkem, nesnaž se napodobit kroky, které vedly k úspěchu někoho jiného, nesnaž se druhé změnit, nereaguj na slova, neraď ostatním… Ani jedno z toho není chybějící článek. To, co hledáš, je na zcela jiné frekvenci…

Za pár dní bude Natasha osobně na Summitu The Listening World – Nasloucháme srdcem 2024 v Kongresovém centru v Praze. Její sdílení, nebo sdílení jejích kolegů – koučů a mentorů 3P z celého světa, ti může změnit život. Na místě bude více než 40 světových řečníků a to by bylo, aby neměli na tvůj život žádný dopad… Už 24.-26.5.2024. Já tam budu a moc se na tuto jedinečnou akci těším.

Kdyby to tak opravdu bylo, že všechno je naruby a za všechno může něco jiného, než si myslíme, než vidíme, co by to znamenalo pro tvůj život? A nezapomeň, že nikdy není pozdě se začít dívat z nového a čerstvého místa. 

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů