DVOJÍ INTERPRETACE JEDINÉ MYŠLENKY

Průkopníkem 3P (tří principů) byl Sydney Banks. V naší komunitě Porozumění mysli, ale také ve světových komunitách 3PGC, není mezi kouči a mentory nikdo, kdo by ho neznal. Starší muž s klidným hlasem, který jednoho dne uviděl, co je skutečná Pravda a že principy platí kdykoli, kdekoli a pro každého. Rozhodl se, že začne to, co viděl, sdílet s ostatními. 

Přišel mu ohromný vhled, který měl dopad nejen na jeho život, ale později i na životy mnoha dalších lidí díky jeho seminářům, či skrze psychology, psychiatry, kouče, mentory a další, kteří o něm zaslechli a byli zvědaví, co viděl. 

Díky Porozumění mysli jsem se k tomuto dostala i já. Dávalo smysl, o čem se mluví a chtěla jsem vidět víc. A uviděla. Dokonce se ze mě časem stala koučka a následně mentorka začínajících koučů. Certifikáty pro mě nebyly konec, spíš začátek.

Moc mě zajímal Sydův příběh, ale zpočátku jsem měla problém poslouchat jeho nahrávky, možná právě pro ten jeho tichý, klidný až monotónní hlas. Do té doby jsem raději poslouchala právě ty ostatní, kteří se od něho učili a prohlubovali svou moudrost skrze zkoumání svých vlastních prožitků, protože úroveň vědomí žádný konec nemá…

Pak začalo Porozumění mysli překládat jeho videa (díky za to) a mě to začalo konečně bavit. Poslechla jsem si o třech principech z jeho úst na YouTube kanálu Sydney Banks Czech.

Uvědomuji si, že ať ti kdo chce co chce říká, pořád to pro tebe bude jen informace, dokud nemáš vlastní vhled, vlastní uvědomění. Pak se to (ať už je to cokoliv) pro tebe stane Pravdou, protože to 100 % VÍŠ a už nikdy to nemůžeš nevidět.

Syd Banks řekl: “Jsi jednu myšlenku daleko od štěstí”.

Pro mě úplně obyčejná věta, dokud jsem nezahlédla nový význam, který pro mě byl ohromný. Ráda bych s tebou posdílela, co jsem v ní uviděla já.

V dubnu 2023 tuhle větu řekla dánská mentorka a koučka Natasha Swerdloff na Akademii PRO profesionály a lídry. Význam jsem si do té doby vykládala naprosto obráceně a najednou to pro mě mělo jiný význam s ohromným dopadem.

Jsi jednu myšlenku daleko od štěstí = jedna ti chybí
vs.
Jsi jednu myšlenku daleko od štěstí = jedna ti přebývá

A tahle drobná, ale jiná interpretace mi změnila život o 180°, úplně naruby.

Do té doby jsem neustále hledala tu jednu myšlenku, která mi chybí – kterou když objevím, budu šťastná, úspěšná, bohatá, atd. (Hodí se sem naprosto cokoli). Řekněme, že jsem hledala tu klíčovou myšlenku, která mi změní život. 

Nově jsem v tom však zahlédla, že ta jedna nemusí být ta, která chybí, ale ta, která přebývá. Ta, která překáží té větší myšlence – vhledu. A to pro mne byl převratný objev.

V byznys světě jsem najednou nepotřebovala žádné návody na to, jak být úspěšná a bohatá (překvapivě na to žádný návod neexistuje). Došlo mi, že můžu všechno pustit a začít stavět na nových, jiných a čerstvých základech – ale tentokrát už v lehkosti.

Jak vnímáš tuto citaci ty? Co v ní vidíš nebo slyšíš? Co ti skrze ni přichází? 

Zkus se podívat všemi směry jednotlivých výkladů, mými i tvými. Co kdyby mezi řádky byl tento směr? Co by to znamenalo pro můj život? Poděl se o své vhledy. Děkuju Míša

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů